Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2022-05-02


Livets hårda skola för hjärtat

Sluta fly!
Ingen idé att skolka!

 

Det är bara inse fakta.
Det finns inget sätt
att fuska.

 

Inga genvägar att anteckna
ner facit i handflatan.

 

Inga
håltimmar i världen
kommer att kunna ersätta
det du får mig att känna.

 

Det är bara att inse fakta
Hjärtat du kommer inte att kunna sudda ut
Sanningen i vitögat
Förblinda mig
och känslorna du trots allt bär på

bara så som anteckningar i handflatan
vid försök till fusk till slut tynar bort av handsvett
No, no

 

Hjärtat kan inte fuska:
Vår hjärna kan spela oss ett spratt
Men hjärtat är gravallvarlig

 

Och det går skallgång
efter allt vi vet att vi känner
och var vi än befinner oss


Hjärtat, jag är ledsen
men du kommer att få
ta det här provet
i matte, psykologi
fysik, kemi, historia B
och Internationella
relationer m.m

 



Mvh/Livets hårda skola




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-02 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP