Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utflykten. Varsamt reviderad text från 2018.


Resan till havet


-Så, hur var havet?

-Nej, nej, det såg ut som en stad.
Vägar, torg och gator
under en typisk stadsvecka.
Pigor och drängar,
borgare och bankirer,
musik och dans.
I värdshusen fanns kransar av ljus.
Dryckesbodar kring varje marknad.

Folkliv och förströelse
har samma form överallt nu.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-09 18:51



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Härlig dikt istället för havet
blev stadsvecka.
Innerhållsrikt berikande.
En dikt somsticker ut. Mycket bra!
2024-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen