Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tokigheter

Tokigheter
Sviskonmjölk och lingonmos,
lika efterlängtat som en tulipanaros.
I den svarta natten,
syns inte katten.

Modersmjölk och farvatten,
ersättes med wichyvatten
och återbäringen av skatten,
grävs ner i rabatten.

Axelbred som en dyngesnok,
med hatten på slok,
men dock klok som en bok.
Kärlekskrank som en tok.

Fallna flickor och lurviga luder,
i kroppen saven sjuder.
Klockornas klanger ljuder,
vad som händer sedan, Gud förbjuder.

Snuskburkens lock är stängt
innehållets hållbarhet förlängt.
Mormors sista reglering och flygolycka,
rätter från lumpen som har förträngts.

Fjärilens vingemjöl sprids med vinden.
Mina tårar väter kinden,
när jag lagt farsan vid grinden
och han ligger där än, under linden.

Tokigare än detta nog inte fanns.
Möjligen den enbentes dans.
Helt utan vett och sans,
skrivet med spetsen på den ledes svans.





Bunden vers av Jan H Söderström
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-15 11:30



Bookmark and Share


  Bo Lövhalka
Mycket fint skrivet

2022-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Jan H Söderström
Jan H Söderström