Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korta ögonblick

Korta ögonblick

Tänk, att ett utseende
kan förändras så, med ett leende.
För en kort minut,
alla skuggor suddas ut.

Som en vindil genom trädets grenar,
blåser bort det visset, döda,
till markens jord och stenar,
för att åt maskarna ge föda.

En enda våg på ett stormigt hav,
rullar in och förändrar stranden.
Det hav som både tog och gav,
flyttar dynerna, flyttar sanden.

En solstråle letar sig fram över molnets kant.
Ett enda ögonblick glimmar det till.
Värmen som förmedlas, känns så bekant,
att glömma mörkret är det man vill.

En blinkning, ett enda ögonkast,
ett kort bevis på samhörighet.
En väl förborgad hemlighet, ingen vet.
I kärlek jag håller dig fast.

En kyss på kinden,
lätt som vinden.
En kram och ett tröstens ord
och all världens lycka är gjord.

Dessa små, små ögonblick i livet,
är inget man tager för givet,
men trots allt, så finns de där ändå,
hur svårt det må vara, att förstå.




Bunden vers av Jan H Söderström
Läst 69 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-27 09:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan H Söderström
Jan H Söderström