Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag hade varit...




Mitt skrivande liknar allt mer
Schjerfbecks självporträtt
det liknar snart ingenting
men om hennes motiv var enslig hopplöshet
övergivenhet
så sitter jag här ibland och undrar
om lite misshandel och alkoholism,
lite incest och pedofili,
lite vanligt helvete och och religionsutövning
i den högre skolan
skulle kunnat ha varit behjälpligt
för att hålla de mer spännande orden vid liv.

Jag hugger mig inte längre fram med rostig yxa,
jag knullar inte älskarinnor gula och blå,
jag står inte på barrikaderna och skriker,
jag skrålar inte guds änglars himmelska lovsånger.

Jag är pensionär och tittar på.

Jag är pensionär och håller käft.

Jag är pensionär och håller den i handen.

Jag har en fru, två barn och barnbarn.

Ser skylten framför mig.

Nu gäller det bara att orka ända fram
för att kunna plocka ner den.

Jag är tack och lov
bara en i mängden.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-17 06:37



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin betraktelse! Jag är också pensionär men slåss fortfarande på barrikaderna.
2022-05-17

  Lottie Ålhed VIP
Att tack o lov bara vara en i mängden är stundtals en befriande tanke.
2022-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP