Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar. Varsamt reviderad text från 2017.


Kärnan


livets början skimrar igen,
inte mer igår och inte mer imorgon,
inte mer tid och inga fler timmar,
inga gränser och inga murar;
och all rädsla gick över.
befriad från skuggor och mörker,
smärta och sorg väcks till glädje!
hur kan det vara så enkelt!
hur kan livet vara himlen?
jo, med dig, o, livets kärna!

-----

Men vid midnattstiden ljöd ett anskri: 'Se brudgummen kommer! Gån ut och möten honom.' Då stodo alla jungfrurna upp och redde till sina lampor. Matt.25:6-7.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-18 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen