Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
d. 19:e Maj, 1637. Nederländsk filosof och vetenskapsman, möjligen atomismens "fader". Kalvinist och rosenkorsare, Descartes lärare. En tidig morgonvision.


Eld till frukost (Till Isaac Beeckman)


en doft,
specifik som vecket
i en handflata,
tryckt under ett molntäcke.
förs antingen hit eller skickas
hopvikt in i atmosfären:
en påse salt,
sliten hud,
sömndruckna ögon,
testänk på händerna,
hett tevatten på tungan,
svullnad över kol.
tidig frukost med eld
innan gryningen.
en stor skål,
rundare än magen den fyller
och
ändå ej till hälften full.
rummet insuper luft,
men vår andedräkt
behandlas
atom för atom
och
pulsen slår sig så blå,
som vore den avsedd
för bränsle.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-19 16:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Han brinner i förtappelsen.
2022-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen