Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Här har du mig, älskling


Riv ut mitt hjärta

 

“Tyngden på dals(k)idan,” småretar jag dig...
när du bär varorna upp för backen pressade
hårt mot bröstkorgen och plötsligt tappar tvålen,
(efter envisats med att inte köpa en
påse på Hemköp), vilket jag insisterade på.
“Ääälskling,” betonar du med ömhet i rösten.
“Älskling,” säger han faktiskt i filmen,
förtydligar du, medan vi går mot min bil.

 



“Mmm ... ja ... mmm just det,”
rodnar jag överrumplad
när jag inser vad du menar.
Du refererar till en morgon i sängen.
Den morgonen. Den morgonen du vaknade
och var helt lost, men bara visste en sak:
Att jag var
“älskling”



Och jag tänker kanske inte alltid
lika högt som du.
Men en dag, en vacker dag ska jag säga det ...
låta mina läppar uttala samma magi.

Riva ut mitt hjärtas sidor och låta dig
streckläsa mig så naket som en öppen
bok. Läs mig Precis hur du vill.
Vik in hörnen
Slicka dig fram, vänd blad.
Bokmärk min själ
Inga tabun, alla myter och sanningar.
Alla kapitel du vill utforska.

Rusa in mitt i en dialog, en banbrytande
handling, en läskig scen eller en kärleksakt
och bara servera mig själv som en dessert.
Riv ut mina sidor ... riv ut mitt hjärtas
metaforer och orddåd - översätt dem som
dina anekdoter numera.

“Här, varsågod.
Här har du mig, älskling”

 

Förlåt om jag varit seg.
Lagt benen på ryggraden.
Seriffer och synonymer.
Bara lägga allt på bordet för dig att svälja.


 Och jag ska vända mig till alla dina sinnen:
ditt luktsinne, din hörsel, din känsel, ditt
smaksinne och din syn.


Men framförallt till ditt sjätte sinne!


Det är så du får lista ut ...
vad jag menar
när du läser mig mellan raderna.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-05-23 13:34



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Hur mycket motparten uppfattar av det som inte är för handen blir ett gångbart
mått på dennes sjätte sinne.
2022-05-24

  Kungskobran VIP
Riv ut mitthjärta det enda jag har
men låt själen min stanna kvar
2022-05-23

  SatansSon VIP
äkta om kärlek.
2022-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP