Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ha inget minne

onödigt att minnas det smärtsamma
det gräver ner dig i smärta igen
onödigt att minnas det lyckliga
det gräver ner dig i saknad
onödigt att minnas det oviktiga
det gräver ner dig i ingen nytta
du gräver ner dig vart än du tittar
och du hittar inget av värde,
inget att ta med, att inrama,
du är nu, du är här
resten är historia, utan vinnarkrans
utan gloria

ha inget minne, det som var sanning igår
är idag fabel, myt, uppdiktad historia
onödigt att minnas det gårdagens sanna
det gräver ner dig i det ifrågasatta
i det utpekade, det utsatta, det sårbara
sanningen är dagsfärsk vara, varning!
starta tv, luta dig tillbaka och ta emot
dagens sanning




Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2022-05-26 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP