Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris från 2022-01-15


DIN inre kompass

 

Lodrätt

Vågrätt

 

Våghalsiga dagkrafter,
norrskens attraktion,
höjdrädd åska ... väderstrecks kärlek.
Figurerar från Kiruna i norr
till Malmö i söder
Kors och tvärs över
Atlantens lungor och
  ländryggen över Himalayas högsta berg.

 


Dina attribut på mina
breddgrader, rysningar ...
Hur rör sig ditt hjärtas kompass?
I vilka riktningar för du dig
själv in i trans?



Med vem vill du uppleva allt, utomlands?
Vem Är din favoritplats?
Får dig att skälva som Fuji ...?
Vem mäter magnitud 9,5 på din Richterskala?
Vad triggar igång din tsunami?
Vem är din jordbävning? Ditt norrsken?
Hos vem landar du mjukt?

 

Vem, vem, säg mig vem här
på jorden får dig att känna så?

 

Kittlande i ditt Himalaya
Le vid ditt Orions Bälte
Kramar din ekvator med melanin
Vem
Säg vem
Får dig att känna så?

 

 

Vem är den där människan?

 


Som att du funnit din plats

 

säg mig, vems läppar
Vem får dig att känna
dig så
verbal, kvicktänkt
och stum

Mot någons annans
mun-mot-mun-metod?


Vem får dig att känna
universums akupunktur?
Hos vem blir du underbar?
Med vem i världen,
blir du naken?

 


Var på planeten ...
hissar du flagg?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-05-27 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP