Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djupheter.


Hysch Hysch


kommer de knappt upplysta dagarna.
viltsäsongen ebbar ut
med bara vind att ta dess plats.
kommer de knappt rörda munnarna.
kom himlen skalad,
genomskinlig och till synes förbrukad.
kom den mörka tystnaden,
viskande böjd.
kommer timmarna förbrukade
med brådskan de lånar ut.
läpparna sprack djupt i mitten
med tyst långsamt kylande aska.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 114 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-28 16:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
And Jesus was a sailor when he walked upon the water
And he spent a long time watching from his lonely wooden tower
And when he knew for certain only drowning men could see him
He said all men will be sailors then until the sea shall free them
But he himself was broken, long before the sky would open
Forsaken, almost human, he sank beneath your wisdom like a stone

(Cohen)
2022-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen