Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje dag i mitt liv!


Varje dag i mitt liv!

 

Jag rusade runt och letade. Var var han någonstans? Paniken växte. Rösten blev gäll och skar genom luften när jag skrek. Det där enorma dunkadet i bröstet. Det som gör att det svartnar för ögonen. Jag sprang. Letade. Skrek. Till slut blev jag hes. Tårarna vällde upp.

Det hade bara gått några sekunder. Då när våra händer skiljdes från varandra. Hans lilla mjuka hand gled ur min. Då tänkte jag inte på det. Nu var det som om saknaden efter hans hand blev fysisk. Jag visste hur varje litet finger skulle kännas. Hur han klämde till min hand och hur jag klämde tillbaka. Nu var handen borta. Det gick så fort, så fort. Jag fingrade på mobilen. Skulle man ringa polisen? Det var ju bara några minuter sedan han försvunnit. Förtvivlan steg och hela hans lilla liv spolades förbi framför mig.

Så kom han fram. I sakta mak. Ganska nöjd och belåten, men med något oroligt i blicken. Jag tog tag i honom. Nu var jag rasande. Frågade det vanliga var har du varit, mamma blev orolig. Han tittade på mig med sina bruna silkesögon. Sina kloka ärliga barnaögon.

-Jag har varit ute på vägen, mamma. Det var dumt gjort.




Prosa (Novell) av Linen
Läst 350 gånger
Publicerad 2006-08-04 11:13



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Fin beskrivning av den ständiga och ofrånkomliga oron! Men det är värt "besväret" att vara ständigt vaksam, så man måste fortsätta ge av sig och sin tid. Och inse vad det ger... "Det där" händer ganska säkert inte, men händer det så händer det VERKLIGEN, och då finns ingen rewind-knapp.
2006-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Linen
Linen