Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farfars nyckel


Tidigt morgonvak. Myggspiralen brunnit ut.
Doften ännu tung. Stegar ner från min överslaf.
Känner alltjämt värmen från öppna spisen.
Och från transistorn svagt klingande Harlekins miljoner.

Vrider tyst om det antika låset. Familjen ännu i drömmar.
Morgondagg för mina fötter. Svalkande svikt i gräs.
Behov utfört. Beträder stigen ut mot bryggan.

En gök hallåar från ön bredvid. Plötsligt också ett skri
från andra sidan. Följt av ett nytt. Avvisande läte.
Ett skall som för att skrämma. Lyssnar. Intet mer.
Osäker. Kan ha varit en räv. Tunt dimskikt drar förbi.
Vänder. Tröttheten hunnit ifatt.

Tar steget upp på verandan. Höll på att glömma det nymålade
gröna räcket. Ändå glad att farfar haft del i det rödgröna
enkla stugbygget med den gigantiska gammeldags nyckel
han också låtit utforma. Som att låsa upp porten till ett
renässansslott, fyllt av hemligheter.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-06-05 16:04



Bookmark and Share


  Susen VIP
En varm berättelse som fångar och ger vackra bilder. Förnimmer en stark närvaro. Fint
2022-06-07

  Solweig Jansson VIP
Härlig text, instämmer med Marita - man är där !
2022-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, det känns som om jag är där.
2022-06-06

    Lena Staaf VIP
Den stora, tunga nyckeln signalerar att detta inte är en stuga vilken som helst. Du fångar morgonstämningen fint.
2022-06-05

  Elinor Sörensson VIP
Bra skrivet om en stugmorgon.
Så mycket igenkänning att jag är
där när jag läser. Känner daggen
mot nakna fötter i mina slitna
träskor.

Också jag hållit en sådan gigantisk
nyckel till en stuga i min hand. För
stor att bära med sig. Gömdes vid
stugknuten till nästa besök.


2022-06-05
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP