Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var en gång


Hello stranger -who are you?

Frusen
står han
utanför
Centralen,
med sina
väskor.

Fuktigt,
Regnigt,
Rått,

En
Mörk
Höstdag

”Hello stranger, who are you?"
tänker jag
för femtielfte gången.

Varför kan jag inte
bara strunta i
att träffa dig
den här gången
som
jag tänkt?

Ok,
en
kort
stund

En fika

Inte så
farligt

Men hjärtat
slår
fort

när jag
ser
honom.

"Stranger, who are you?"
-

Kvinnan sitter
kvar på trappan

Timmarna
i kylan
har
blivit
många

Snurrar sitt
radband,

ropar till jäktade resenärer

Ingen
tar notis om henne

En liten
mager kropp

I en luggsliten
röd
tröja

I
kylan


stentrappan.

Hjärtat värker
av synen

Maktlös
inför
allt lidande

-

Han var här

Mitt hjärta
bultade

"Hello Stranger, who are you"...?







Fri vers (Fri form) av helenita VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-10 14:42



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Ibland fastnar man i en dålig spiral
2022-06-12

  Susen VIP
Wow. En känslostark text som verkligen berör.
2022-06-11
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP