Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Åter till källan.


Urskålen


De kände sig främmande
utan deras egna andetag.
När deras hud
gnuggade en annans.
Skakigt klättrade de upp
och föll ned från axlarna
för att vidröra en annan
med sina näsor.
Återfinner urskålen
som häller sitt innehåll
från över höfterna
ned till navelns bas.
De skyfflar nu jord
tillbaka in i de hus de byggt
på axlarna av horisonten.
De hårda golven de gjorde
för att behålla skålen
stadig och likgiltig
för någon annans
andedräkt eller hud.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 115 gånger
Publicerad 2022-06-12 07:10



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Varje mening känns som en egen dikt. Starkt. Grubblar vidare på orden

"Återfinner urskålen
som häller sitt innehåll
från över höfterna
ned till navelns bas."

Tack och kram! /Mia
2022-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen