Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar ett foto från pixabay


Dagens illdåd avsnitt 2

Dagens illdåd avsnitt 2

Nu är jag lite rädd faktiskt fast jag i mitt sjätte sinne kan klura ut vem som har
spelat mig ett spratt.

Den personen ska få tillbaka så det visslar.

Vilka planer jag ska smida . Jag läser / lyssnar så mycket på deckare så då
kan jag sätta igång .
Ska köpa en mask som är grotesk och svarta tränings byxor + t-shirt.
Bra förklädnad behövs. Nu är jag beredd på det värsta scenariot.

Ser mig själv smygande som en orm i gräset , kikar upp mellan springorna i staketet då jag plötsligt hör ett svepande ljud bakom mig . Jag vänder mig snabbt om och stirrar in i ett par gröna ögon .
Ska jag ta till flykten eller hitta på en vals att jag befinner mig på ett "hemligt uppdrag" , tar det senaste och utbrister .
Jag är den hemliga agenten viskar jag .

Han skrattar så mycket så han nästan trillar omkull . Tar sig för magen och säger i mild ton , Snälla söta goa Karin , kom nu så får jag bjuda dig på en iskall Öl med världens underbaraste hamburgare som jag nyss grillat .
Sedan är han på väg att ta mig i armen för att lotsa mig till sitt hus men den
niten går jag inte på utan vrider runt och tar tag i hans armar i ett skruv grepp .

Va du tvungen att skrämma sig sådär säger jag ?
Vadå skrämma dig säger han , jag har ju nyss kommit hem från Spanien och jag va så hungrig eftersom flygplans maten är så kass.
Är det någon som följer efter dig ?? Ska vi ta fast ligisten tillsammans .

Nu ser jag väl ut som ett frågetecken och tar av mig masken då jag ser dessa gröna ögon stirra på mig som om han sett ett spöke . Men..men , , stammar han , det är inte möjligt , du är inte Karin utan hennes tvilling Malin . Du ska ju ligga på havsbotten .
Nej, , nu får du allt förklara dig , ,

Fortsättning följer . .




Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2022-06-15 08:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP