Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till Jan van Coppenolles minne, död 16:e Juni 1492 genom halshuggning. Jag står med Flandern, för självständighet.


En sång (Till Flandern)


En sång
vars nuvarande ton
fortfarande är skakig
minns dess egen höjd,
tar plötsligt mark
och vidöppnas.
Så tycks mina tankar
för dig, Flandern.

O, Flandern,
du är min sorgs land.
Men en hand
som du inte ser
kommer att nås
från denna strand
och varhelst ditt standar
planteras.

Jag vet:
Det finns ingen återkomst
till vår sorgs land
i denna tid.
Men aldrig dör
den här sången igen
på vårt sätt.
Den försvinner aldrig.

Är det inte förunderligt?
Flandern kommer aldrig
att fara nedåt igen.
Sången flyger
med vinden.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-16 06:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det var väl nära ett tag?

Men hur var det med VMO?
2022-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen