Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stum, dum, till sinnessvag och sen katatonisk


När Ulla tog bladet från mun



minne eller naket vansinne gjorde detsamma,
hon berättade med sådan oväntad inlevelse att
tvivel helt enkelt inte fick plats,
Från katatonisk till levande berättelse var hon

ögonen glimmade av inlevelse, hon stod utan
vare sig hjälp eller filt rakt upp i rullstolen så
full av liv som elden i ögon som sovit så länge


Äventyret lamslog allt annat än henne för en
stund, alla satt gapande tysta fångade av allt

- tills tårarna kom, blicken slocknade och död
satt hon igen, tom, avslappnad med ett leende






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-20 00:05



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Likt ett sprakande romerskt ljus som lyser upp för några sekunder för att sen åter låta mörkret ta vid.
2022-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP