Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyckte att jag skulle drämma till med någonting personligt i "Ruiner".


Plastmattan i badrummet


Sjuttiotalsmattan av syntet
gjord för att hålla under
en begränsad tid

fyrtio år

Sedan måste hela badrummet saneras
kaklas, beläggas med klinkers

Säga vad man vill om modern skönhet

upprustning av väggar och golvytor

Fötterna föredrog mattan
den omoderna

framför det där gråvita
hårda
vackra
superneutrala
hala
fräscha

Mögel får fäste
även mellan kakelplattor och klinkers

Så det så.



20/6 2022




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-21 19:37



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
du har min sympati - inte ens det moderna så kallat sköna - superneutrala, hala, fräscha - står emot möglet!
2022-06-26

  Chan VIP
Så sant som det är sagt, men har inte själv reflekterat över för- och nackdelar med plastmatta vs klinker /kakel. Jag gillar det sistnämnda men har växt upp med plastmatta.
2022-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP