Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk om vi levde så


Nyckelpigan

Jag ser
en nyckelpiga gå över den solvarma asfalten

Jag undrar
vad den tänker

Känner den till
alla risker
med att gå över vägen?

Närsomhelst

kan någon

utan att ens märka
trampa på den lilla varelsen
och dess liv är ett minne blott
om ens det

Vet den

att den på en mikrosekund

kan mista livet

på grund av att människan
inte kollade vart hon gick?

Tänk om vi levde så.




Fri vers av KarinLovisa
Läst 82 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-06-30 10:05



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Det gör vi om vi inte medvetna. Läser din text som en liknelse. Vi känner inte främlingen på gatan. Nästa ögonblick händer fasan.
2022-08-04

  Bo Lövhalka
En bra och tankeväckande text

2022-06-30
  > Nästa text
< Föregående

KarinLovisa