Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om statskapitalism med röda förtecken. Alltså snarare en text om socialdemokratin/socialliberalismen än gammal öststatssocialism.


Röda händer


socialismen, vår regering.
vi tjänar och älskar
och lever inom
och med varandra.

vi delar våra kuddar
och våra händer
och händerna som styr
släpper inte taget om oss.

vi växer,
men blir aldrig gamla.
vi utvecklas,
men mognar aldrig.

---

delar kuddar och våra händer.
våran redige utjämnare,
våran store guvernör,
inte svajandes, inte stannandes
i sina planer för oss.

fördelar våra kuddar
i 8 timmar per aktie,
ger våra händer
16 timmar att spendera
för ledighet och sömn.

hej, ni mäktiga socialister!
som regera i likgiltighet för ögonen
och delar ut aktierna,
förbättrar och förminskar vårt liv.
regering, stora händer, evigt röda.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-04 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen