Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar en bild från pixabay


Dagens illdåd avsnitt 8

Men så hemskt sa jag , får jag titta på mms:et . Vi satt oss alla runt telefonen och satt på filmen igen och jag kände igen rösten , det är min väninna Angela .

Vi måste ringa till polisen nu sa jag, hon är i fara. Tänk om hon är död redan ?

Lugna dig sa Hector , jag ringer nu . Hector gick iväg och vi hörde alla att han pratade med kommissarien som skulle komma genast med insatsstyrkan.

Vaa?? sa jag , Nej , ingen insatsstyrka , då förstår ju förövaren att det är någon som ringt polisen och han hinner sticka.
Vi måste smyga som ormar , har du någon mask och dräkt frågar jag mamma ?
Hallå där säger Hector , du gör ingenting i ditt tillstånd .

Men jag mår bra nu , kolla sa jag och började visa att foten blivit bra.

Okej sa han, kom då så åker vi . Sen satt vi oss i hans bil och han såg ut som ett frågetecken ?? Var ska vi ? Hem till mig förstås , min väninna bor hos mig nu medans jag bott hos dig.

Okej okej, , sa han , då åker vi och utan lysena på sen när vi närmar oss ditt hem.
Vi parkerar en bit ifrån och går resten sa Hector ,
Malin såg på mig och blinkade , jag nickade tillbaka.
Vad håller ni på med ? sa Hector .
Inget alls sa jag , , bara lite kvinnlig list .
Nu närmade vi oss altanen och hörde ett brak och plötsligt flög en person ut genom fönstret och landade med ett brak framför oss !

Jisses sa jag , vem är detta ? Jag hann precis fram när en till person hoppade ut genom fönstret smidig som en panter och jag såg att det va Angelica .
Men men , , stammade hon , vad gör ni här ? flytta på er så jag får ge den där
idioten en smäll .
Jag tror han är död eller åtminstone på pucklad av dig , eller?
Någon jämrade sig intill oss och försökte resa på sig , va i helvete hände??

Sedan började killen som tog av sig masken nu och stirrade på mig !
Men men, , va i glödheta , du ska vara död och på havsbotten utbrast han.
Vem sjutton är detta sa Hector och glodde på mig .
Min granne Tony , va sjutton håller du på med sa jag?

Det är en lång historia , , ge mig en whisky och isblåsa för böveln , den där människan där borta är livsfarlig. Håll henne borta från mig.

Nu hörde vi springande steg bakom oss och allas blickar gick till poliserna med sina vapen som skrek : Upp med händerna !!
Vi började gapskratta allihop. .

Fortsättning följer . .




Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-06 07:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP