Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Anbudssäsongen är på gång. Domen annalkas.


Anbud


bevittna anbudssäsongen,
håll ned armarna
gå ned på knä.
händerna upp tomma!
släpp gisslan fri.

ge upp eldkropparna,
skrapa de hårda blå fjällen
från dess hjälmhimmel,
skicka ut dess blod
i det fria för att svalna.

fortfarande varm vid beröring;
anbudssäsongen
begraver sitt ansikte
i en hög
av kapitulation.

bevittna anbudssäsongen
lyfta sitt sista huvud
och se oss i ögonen
allteftersom livet falnar
från grad från grad.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-07-09 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen