Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankekontroll

religion

nån ämbetsman
i lustig klädnad
vill styra dina
tankar

det är vad det
kokar ner till

om det
handlade
om gud

varför
biskopar
kardinaler
katedraler

om det handlade
om dig och gud

vad ska du
med dogmer till
ledares inoljade trutar

är inte sånt
hinder mellan
dig och gud

tolkningar av
en bok skriven för
tvåtusen år sen

vem har mest rätt
vilket samfund
är mest gudfruktigt
vilken medlemsavgift
är en säker biljett
förbi sankte per

varför hålla fast
vid en bok om
sagor, syner,
nedtecknade
utsagor från
hallucinerande
dårar

människor skrev
biblar koraner

människor tolkar
biblar koraner

du tillber inte gud
du tillber människoidé

varför inte
läsa direkt
från boken
världen

instinkten
ger dig svar

missionärer
får nog tåla
fria ateister

vi lever inte i
teokratins grusgång
demokrati råder
hacka i er det

gud hörde inte bön
i Auschwitz

varför
är er sak
att förklara

vägrade kyrkans barntimme
blånekade konfirmation
gick ur kyrkan
noll tvekan

immun mot
skenhelighetens
kloroform

ni kan behålla
era vita kragar
för er själva




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-12 06:42



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
business is business
2022-07-12

    ej medlem längre
Gillar. Lite speciellt;
" gud hörde inte bön/ i Auschwitz "
2022-07-12
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP