Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sista sekunderna här

de tränger på
flyter in i rumstiden
färger från bakom spektrat
vågor av ljus i hög upplösning
jag värjer mig inför det högrena
hjärtat kryper ihop av ängslan
van vid mörkret överrumplas jag
när ängeln tornar upp sig
en härold från bortom jord och grus
oändligt skön
tronrummets dörr bakom honom
står helt öppen
fruktan rinner av
inget kan hålla mig kvar




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-14 09:47



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Personligen alluderar jag här till Uppenbarelseboken 8:10 ("Det sjunde inseglet") och till Psaltaren 62:1 ("Allenast i Gud söker min själ sin ro")
Med tanke på ordval som "rumstiden", "spektra" och "vågor av ljus i hög upplösning" kan det finnas en koppling även till de nya teleskopbilderna av universum.
Sammantaget en bildrik inre dialog med ett tröstefullt budskap.

2022-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP