Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgmantel


jag både vill och inte vill
mamma jag saknar dig
men vågar jag träffa dig
se ålderns förskingring
höra den djupa rökhostan
ängslas över om du har druckit
druckit för att få mod att träffa mig


jag både vill och inte vill
mamma jag saknar dig
men orkar jag träffa dig
jag har också åldrats
är klokare nu (tror jag)
ser det jag förut inte ville se
hur alkoholen lämnat spår


jag både vill och inte vill
mamma jag saknar dig
men vågar jag träffa dig
du som bakade de godaste bullarna
stekte de godaste pannkakorna
du som hade så mjuka händer
läste sagor och sjöng


nej, jag tror jag behåller det goda
det jag minns av dig som barn
de bra minnena
hur du skyddade oss
fast allt kunde, förmådde du inte se
det som gör mig trasig
det som jag får hjälp med


jag både vill och inte vill
mamma jag saknar dig
och jag vill träffa dig
den som var du innan pappa kom i din väg
henne jag ser le på gamla kort
inte han som höll så hårt om dig
han som bröt ner ditt jag


för du är inte den du var
men du gav mig livet
liksom pappa gjorde
du var den som skyddade
han var den som demolerade
mina föräldrar
på gott och ont





Bunden vers av Poesia VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-07-18 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP