Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ensamheten efter ett långt liv tillsammans kan vara svår.


Änkemannen



Under lampans
ljumma sken

vändes bladen
i boken

rynkiga darrande
händer

en åldrad man
söker tröst

i frånvaro av
kvinnan
sitter han
nu ensam

böckerna blir
till ett surrogat

gestalterna i
boken känner
han nu väl

hans inre skriker
efter mänsklig
värme

varje kväll
klockan tio

ringer han
jourhavande
präst

en röst i natten!
är allt som finns

en uppslagen bok
väntar på nattduks
bordet.








Fri vers av Karin Rosberg
Läst 469 gånger
Publicerad 2006-08-05 20:05



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En mycket bra bild du ger av änkemannens ensamhet...en mycket målande och gripande dikt!
2006-08-11

    ej medlem längre
Det här var verkligt bra beskrivet
om en ensam åldrad man
och hans vardag
2006-08-07

    NoMi F
Så sorgligt men
väldigt aktuellt
Så många ensamma
människor det finns
Här skriver du bra om det
2006-08-07

  stefan.g
Ja jag tycker den är mycket bra, kanske en bättre slut klämm...Annars poetiskt underhållande, målande och känslan.... den finns där. Tack för läsningen!
2006-08-05

  thyra
Så väl du har fångat ensamheten! Berörande! // pricilla
2006-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg