Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till N.


Fågelfängaren


Det är jag som kommer
med den tomma buren
för att hämta mitt byte.
Lämnar mitt hem
och säljer det jag har kvar,
när jag går iväg, för dig.
Jag är den enda.
Det är dags för sommar
i våra hjärtan.
Sedan kommer hösten
och smärtan.
Kommer att vara en skugga
längs vägen utanför staden.
Jag är den som charaderar
min kärlek till dig
med flyt på många språk.
Det är jag
som inte är vilse
med dig.
Och jag höll dig
när jag hade tappat
allt annat.
Det är jag
som kommer för dig,
kommer för mig.
Och jag kommer
att vara den
som lämnar dig, trots allt,
och jag tar med mig
dina glada, sorgsna fåglar.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-21 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen