Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den kommande kylan och energikrisen i vinter.


Svårt


Sitt i kylan
och andas något sårande.
Graciös
endast när ögonen är stängda
tätt och svårt,
som gravitationen
bara vände ut och in på.
Alltså, den där rena känslan
utan vakna sinnen
är en martyr.
Graciös
bara när knäna
vidrör någon sten.
Acceptera något svårt:
En välsignelse
att lämna hemmets rutnät
med elvärme- och ljus.
Sitt i lite kyla
stängda ögon, platta knän.
Graciös.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-22 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen