Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skön-litt-era-tur


Jag ligger i lä med att läsa skönlitteratur

 

Jag ligger i lä

Men det stormar i mitt hjärta

All ångest som höjer och sänker sig 

i bröstkorgen 

Kan bara tänka på dina läppar

Sammanpressade mot mina nu 

 

 

 

Denna hängmatta hade kunnat gunga lite

Hade kunnat legat i gräset 

På en äng, i en park

På en filt

Och läst skönlitteratur

med dig vid mitt lår 

Allt det sköna i litteraturen 

Bero på din närvaro vid sidan om

 

 

Alla böcker som kunde varit vi

Alla låtar jag lyssnar på och

Tänker på dig då

Allt det sköna känns inte 

Som det finns att läsa om

Eller lyssna på mer 

 

 

Men istället ligger jag i lä

medan det stormar i hjärtat 

Och bröstkorgen sänker och höjer sig

i känslovågor 

Och jag läspar på orden 

Namn och smeknamn 

Kapitel och huvudpersoner 

 Som jag kunde fantisera in oss i 

 

 

 

 

Jag är utmattad 

Jag är utmattad nu

Jag önskar att sådant syntes utanpå 

När jag klär på mig inför omvärlden 

Att jag vill kasta av mig min kavaj 

Och lägga mig på sängen igen 

Och sucka i kudden 

Vill inte stå ansikte mot ansikte 

Med väderlekar 

 

 

 

Att jag slapp denna kirurgi på mig själv

Att hålla uppe konversationer

Att lusten inte var så bortflugen 

Till att läsa mellan raderna

Att läsa skön-litt-era-tur

Med dig mot min axel

 

 

Jag vill bli så kittlad igen

Att orden känns mellan benen

Och stönandet ligger nära vår story 

Att du gnuggar mina "tinningar"

Stimulerar mitt intellekt

 

 

Jag vill läsa skönlitteratur

med dig

Känna pirret resa i kroppen

Från magen och neråt

Västerut och norrut 

Och känna att det är på riktigt

Att poesi även kan

tillägnas en poet som bara vill känna

Att det finns en story behind

every eyelid 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-25 10:35



Bookmark and Share


  BenGust VIP
En roman, novell eller dikt och nåt skönlitterärt är nog inte en karbonkopia av någons liv, men de skärvor man kan hitta, kan ha viss innebörd för fortsättningen.
2022-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP