Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen skulle tro en poet som aldrig varit kär ...

 

Ingen skulle tro en poet som aldrig varit kär.
Det hör ju inte till vanligheterna eller sedvanligt vett och etikett. Det är ju inte synonymt med nån som älskar att skriva.
Jag tittar ju på rom-com
Och inte science fiction
Och jag är både naiv och vältalig.

 

"Och det är skillnad på att vilja ha kul och att vara korkad"

Och det vet vi båda.

 

 

Jag kan säga att det går att räkna på fingrarna
På knappt en hand.
Hur många gånger jag upplevt den där inre passionen och klumpen i magen och fjärilarna i ekvatorn.
Och det är den nakna sanningen.
Jag klär in ord men känner mig sällan så i mjukisar och hemma så som med dig. Du har nåt min kärnfullhet. Min vulkans epicentrum. 

 

Men ingen skulle tro mig
Att jag bara sagt älskling högt till en eller två, de vill bara ha orden
Inte min hjärtas röst
De frågar om fler dikter även om det redan finns tusen.

 

 

Till och med den jag är kär i
Skulle inte tro mig.
För hon vill ej läsa så som jag egentligen vill förklara att det har förskönats med metaforer. Hur skulle hon kunna förstå ...

 

Men hon är ingen metafor.
Hon är ingen liknelse.
Hon är vacker.
Hon är allt jag letat efter i en kvinna.
Och jag har ingen aning längre hur jag ska förklara det eller formulera mig.

 

 

Ingen skulle tro en poet när hon verkligen menar det.

 

 

Kan ni föreställa er den
smärtan när ord inte räcker till att övertyga eller när orden har makten i stället för att samarbeta med mig.
När verkligheten överträffar dikten.
Men dikten är det hon läser istället för mig.

 

 

Och det är den nakna sanningen.

 

 

Att hon är den första smärtan som bränt mig som en bokbål och
Första gången "I don't care about my stupid poems anymore"

 

 

Jag skulle slänga allt vind för våg i havet ... om det betydde sommar och bikini.
Jag skulle radera allt jag nånsin skrivit om det betydde mer.
Jag skulle gå på min egen glöd

 

 

om allt brändes ner

Kanske jag skulle våga stå i ruinerna

Och viska ditt namn 




Prosa av Hon kallar sig poet VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-08-01 13:22



Bookmark and Share


  DominiQueen
WOW!!! Storslaget!
2022-08-03

  SatansSon VIP
t.o.m jag har varit kär.
2022-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP