Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vila, och kontemplation


Vila

Styr ut din båt ifrån
den hårda, fasta marken
Ge själen vila för en stund
Lägg årorna vid tullen
Vinden för dig ut
på rofyllt vatten

Mjukt gungar du vid fören
med gråsiktsmolnen ovanför
Sträck dig inte efter.
snart skingras de och dör
Kasta orossmulorna till fåglarna
som äger kraft att milsvitt överskåda

Styr ut din båt ifrån
den hårda, fasta marken
Ge själen vila för en stund
Kasta långt de tunga stenar
du packat med i korgen
Att sakta sjunka ner i dyn




Fri vers av R_M Grundström-Linder
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-11 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R_M Grundström-Linder
R_M Grundström-Linder