Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


människans villkor


Passagerare

En gång i tiden var vi bara passagerare
på vår magnifika rymdfarkost
som vi kallar jorden. Vi upptäckte, sökte,
förundrades och förändrade livets villkor.
Ända tills vi en vacker dag tyckte oss vara piloter.
Men hur vi än ansträngde oss att vrida
villkoren till vår fördel, så fortsatte farkosten
sin förutbestämda kurs, helt ignorerande
vårt styre.
Vart undrar vi?
Kan vi göra något åt kursen?
Nej, vi kan inte göra något åt rymdens farkoster,
bara värna om de villkor vi själva fått oss givna.
Inse att vi aldrig kan bli piloter, bara passagerare.
Det livfulla, villkorslösa ansvaret är stort nog.




Fri vers av R_M Grundström-Linder
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-03 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R_M Grundström-Linder
R_M Grundström-Linder