Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När du är online ...

 

Om du lyser grönt
Neongrönt nu
Om du är online på WhatsApp nu
Så vet jag att vi är på samma planet
att vi svävar på små moln,
ett helt universum med emojis
handgripligen att
vi minglar på sociala medier
Insta eller här och nu
Blickar över memes
eller tjuvkikar på varandra

 

 

att vi är så nära att
vi nästan kan ta på varandra


 
Jag vet att du finns bakom din skärm
Att du andas just nu
Att du är vaken
Men inte om du är hemma
Eller på stan eller var du är nånstans
Bara att du är online
Samtidigt som mig
Men inte vad du gör
Vad du tänker
Känner

 

 


Om du scrollar som mig
Eller bara glor
på mitt namn
Så som jag gör på din bild och ditt namn
Bara glor på skärmen
Utan att skriva något
Bara stirrar på skärmen
Som att du rör dig där bakom den och att jag brukade ha dina ord
Tillägnade mig
Och mitt hjärta dunkar

 


att just samma nanosekund lever du
på www.nu.se att vi skulle kunna face-swappa
eller skriva nåt till varandra
"Vet du att jag saknar dig"
lyssna på samma Spotify-låtar

 

 

 

När du är online
När du ör in space
slår det mig
att vi kan fingra på varandra
utan att röra på läpparna
att vi kan läka tillsammans
Om vi slog ihop våra hjärtans
superkrafter

 

 

att vi väljer smileys med omsorg
så som dyra kläder för en dejt
att vi kan säga dumma eller fina saker med
fingerspetsarna
att brytpunkten på skärmen
mellan att råka skada andra eller tappa
sig själv på trottoaren
ligger inte bara på On eller OFF
Den är ett i-landsproblem
i mobilformat

 

 vi kan laga
Vi kan fixa
På Elgiganten
Eller Mediemarkt

 

att jag vill


 


känna din hand utan gifs
höra ditt hjärta utan memes
se dig utan Netflix serier
ha din hornhinnas uppmärksamhet mer
än i handen

 

 


När tangerar du och jag?
Vi


Igen
Igen
Igen
Online


 


Jag vill lägga ifrån mig Tinder
(Det finns ändå inget där för mig)
(Banta bort alla cookies)
(Gör ändå inget vettigt på nätet)
Avfölja dåliga influencers
Jag vill att mitt Netflix and chill konto plockas bort (något överdrivet)
Jag vill detoxa sociala medier med dig,
resa bort i bikini
från the world wide web

 

 

Fuck vad jag vill testa hur det känns
att leva utan gigabite
och bara

 

 

 

din elektriska aura Igen

Igen
Igen
online
Ser jag dig
Och mitt hjärta dunkar
 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-08-14 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP