Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En båbrun röra eller en rödbrun


Vem har rent mjöl i påsen

"Den som är fri från skuld ska kasta första stenen"

Det pratas om SD nazistiska rötter!

Vad är socialdemokraterna ansvariga för pratas
det inte högt om!

Alfred Petren psykolog och rasbiolog 1867-1964
var socialdemokratisk politiker och aktiv till att
förespråka att ett rasbiologiskinstitut skulle bildas.
Denna statliga institution inrättades efter riksdagsbeslut 1921.
Startade i Uppsala 1922.

Människor med funktionshinder skulle steriliseras.
Man reste runt i norra Sverige och var ansvariga för s
skallmätningar av samer samt fotade dem med och
utan kläder. Övergrepp/rasism som man idag inte vill kännas
vid.

Farligt att kasta sten när man sitter i ett glashus!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-20 17:11



Bookmark and Share


    lydriket
Rötterna de inte vill att vi skall känna till. Bra folkbildning du levererar.

Alfred Petréns partibok och gärning är känsligt att damma av och jämföra

Räckan av rasbiologernas ökända värdegrund är välstuderad då som nu.
2022-09-05

  rostspik VIP
Rasbiologin härrör från dåtidens medicin och vetenskapliga akademier.
Det vi idag vet är pseudovetenskap visste de inte på 20-talet.

Det är således ingen socialdemokratisk uppfinning, om man bemödar sig med idéhistoriska överväganden.

Att använda den historien för att relativisera det bruna av idag är ohederligt.
2022-08-22

  Koloristen
Socialdemokratin - en självgodhetens kult byggd på sagor om mänsklig "godhet". Ej verklighetsförankrad.

2022-08-21

  Kungskobran VIP
Alla har sitt förflutna, en del,har värre än andra.
2022-08-20
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP