Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Här kommer natten.


Kapitulera inför natten


Sänk ner ljudet på musiken,
ge ingen plats för ljuset att glöda.
Luta dig tillbaka och slappna av,
tvätta bort allt gränsande tidvatten.
Knyt upp varje knut och tagga ner,
bo i alternativet som kallas fred.
Låt inga ord störa ditt förtroende,
låt ingen beröring övergå till lust.
Bli en av många vilande själar
i tyget av tid och överflöd.
Andas knappt, så lättat,
så stilla genomtänkt.
Ge upp inför natten!
För att vinna
måste du förlora
kampen om dagen.

--

Beach Boys - Here comes the night (1967)




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 234 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-08-22 07:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen