Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det går mot höst, gubbe!


Solen går upp femton minuter senare


Solen går upp femton minuter
senare än igår
och det finns nya små ådror
som påminner mig om mormor.

De springer runt min vad.
Temperaturen kommer att sjunka
under nästa timme
med, tack och lov, någon grad.

En eftermiddag
kommer att läggas till en annan
och även lägga till en ny vänskap.

Små drömmar som inte är mer
än att sortera en hög med böcker,
gör plats för vad som komma skall –
och kommer till slut uppgå i något.

Små streck som inte verkar fästa,
men blekna, kommer att uppgå -
"och" är där för att koppla dem -
till någonting.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-26 18:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen