Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lek med den s.k. dekorativa stavningen i bl.a. Karl XII:s bibel.


DIEFFWULEN

Dieffwulen ähr een förundherligh Sakher,
dhersom bedriffwer Förtreeth i wårt Sinn.
Sambhwetet hwet knappth hwad fram eller bakh är,
dher wi Hin Onde läät komba der in.

Dhagsens bedöffandhe Kriis i Climateth
steller sigh Dieffwulen twivlandes till
fresthande Hiertat medh frucktfylldha Fathet
hwiskandes illmahrigt: "Äth hwad tu will!"

Röffware, Thiufwar och allskijöns Eländhe
hafver doch Sambhweteths Qwal att besthå.
Ach, att Climateths Förnekare kjändhe
lijknade Aanger i Hiertat ochsåå!

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-29 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP