Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Flygande.


Äkta fåglar


jag har inget mod
eller till och med
ingen ära.
jag gör muskler ömma
för att hålla mig undan.
sjöfåglarna dyker
och skriker
och rycker i hissarna.
de är bara äkta fåglar
när de är
i sina svarta kroppar.
återigen varje morgon
före solen går upp.
svarta präster
framför våra ögon.
de blottade kropparna
av riktiga fåglar
i nedskärningen
av dess störtande flykt.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-31 06:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen