Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstblues


Jag andas in septembers svalka
andas ut sommarens värma
åter går vi mot höst
åter lämnar vi ljuset

vackra höstdagar tröstar
med träd i orange och rött
och solen som lyser
på de fallande löven

Jag släpper tag
liksom sommaren gör
nu är tid att njuta
av naturens rikedom

att ta vara på nuet
plocka svamp och bär
ta en dag i taget
tills ljuset vänder åter












Fri vers (Prosapoesi) av Poesia VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-09-01 12:32



Bookmark and Share


    Anna-Karin Aspersand
fin växling i att vandra och stanna upp
2022-09-14

  Lars Thorelli VIP
Jag gillar sista versen: "att ta vara på nuet plocka svamp och bär
ta en dag i taget
tills ljuset vänder åter"

Att njuta av naturens skafferi och ta en dag i taget innefattar ett konserverande av det som gör oss till en del av allt
det cykliska biologiska livet: långsamheten

2022-09-08

  Christin Lederman VIP
Gillar flödet i din dikt
2022-09-05

  Teija Majava VIP
Att kunna njuta av nuet med naturens skiftningar. Vackert!
2022-09-05

  Fjellhuldra VIP
En härlig höst dikt
som innehåller allt.
Höstblues ger en glädje värme
När sommaren
Tagit slut....
2022-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP