Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspirerad av Arne Jarricks bok "Den himmelske älskaren".


Herrnhutisk kör

 

Åh Herre (läs: Älskare), Gud (läs: Främling)

av hjärta och hud
av märg och syn
av sång och rädsla
av damm och blod
av upptining och hot
     härifrån och alltid
av ord och flämtande
av rop och viskning
av lust och brist
av yl och sömn
av skada och jord
     härifrån och aldrig
av vatten och trots
av vrak och vin
av rån och drunkning
av väg och väggar
och av ansikte, av sten.
     åh, älskare,
     främling över
     allt jordiskt,
     det finns ingen gud,
     ingen alls,
     inte alls -
     såsom du.

--

Herrnhutismen @ Wiki




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-06 08:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen