Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eros 2...Liebertango



Den isande början av september
fick en rak höger den sjätte i solarplexus
då de två finnarna på piano och dragspel
bjöd in oss på en timmes argentinsk tango
i den soliga hörsalen i stadens konserthus.

De hann knappt börja de smäktande tonerna
innan mina ögon blundade av en galen sorg
det var som om John Blund med sitt pulver
på ett ögonblick hade kastat mig in i en förtrollad blindhet
och jag visste utan att jag fattade hur, att det var du.

Det gick inte och jag ville inte stå emot
Liebertangons obeskrivliga dragningskraft
lossade min riktiga kropp från den astrala
du svävade redan osynlig för alla andra och log
din bottenlösa åtrå lyfte mig upp till ditt möte.

Så möttes vi då ändå igen vi två
fast allt redan visat sig vara omöjligt
du var naknare än nånsin
såsom gud skapat din fantastiska kropp
vi föll ihop, in i varandra, till ett erotiskt krucifix.

Om ändå åskådarna hade kunnat se
om de ändå hade kunnat höra
om de ändå hade kunnat känna och beröra
hade de alla till högre makter börjat be
en tacksägelse till vår sinnlighets uppträdande.

Du gjorde hela mig till en erigerad konung
jag gjorde hela dig trång, mjuk och mottaglig
vi gjorde det si, vi gjorde det så
vi gjorde det på tusen alla omöjliga vis
det måste varit så här som gud skapade liv.

Så helt plötsligt vaknar jag till
jag sitter åter vid min lagvigda
jag håller min arm tätt runt hennes midja
hon vänder sig om och ger mig en kyss
som jag aldrig känt smaken av förut: du !

Tangouppträdandet gick mot sin final
vi började resa oss upp från våra platser
ingen av alla i salen märkte ett endaste ting
men jag såg hur bladen på stora krukväxten
formade ett mönster som bara du och jag kände igen.

Min andra hälft sa det var en bra konsert
men att jag hade verkat lite drömmande
jag sa jag hade så märkligt ont i hela kroppen
och tagit min tillflykt till fantasin
men utan att avslöja att du varit där.

På natten drömde jag så åter om dig
vi var ensamma i hela världen
vi var ensamma i hela universum
jag var ensam i hela världen
jag var ensam så väldigt mycket ensam.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-07 10:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Väldigt vacker dikt! Vad gjorde vi utan våra drömmar? Och musiken?!
2022-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP