Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Babels bro

tänkt idag
på grumlet i våra tankar
där vi famlar i mörkret, min vän
tänder i rummen, tills he-
-emmet är upplyst
och det tindrar i ditt ögas vrå


känt idag
på stormen därhelst det bankar
och nu står vi i ögat, min vän
lutar oss framåt tills frä-
-ändernas fränder
har visat oss vart allt ska stå

 

ibland får man bygga en Babels bro
jag har hört att man får det med två ombord
och språkdräkten vittnar om hjältarnas mod
när de lade ut tegelsten i blotta tron

 

man får kval
att något finns att förlora
men vi har ju vunnit, min vän
den minsta av segrar, igen
igen och igen
ska jag dela min medalj i två

vi finns kvar
trots skinnremsor har börjat falla
för vi är ändå nakna, min vän
suger upp allvarets klarvakna
medel för renföringen
när vi faller uppför ljusets å

 

ibland får man bygga en Babels bro
jag har har hört att man får det med två ombord
och språkdräkten lappas med hjältarnas mod
när de lägger ut tankar vid sällsamma bord

och gav tills de log.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av agh.nilsson
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-11 22:11



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin intressant text,gillar
2022-09-12
  > Nästa text
< Föregående

agh.nilsson
agh.nilsson