Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi fick eftermiddagsfika med


Rabarberpaj


Solen vred sig åt öster
regnmolnen fladdrade iväg
mot Larssons rapsåkrar

Rapsblommorna skulle bli
knallgula det bredbara smöret
toppengott att handla på Konsum

Jag tog morfars moped
ropade Hej satte mössa rätt
åkte över skogen när dom

Första dropparna föll
där var Lundströmsgården
där stod Danne vid grinden

Lotta skrek han så högt han kunde
jag parkerade moppen
sprang rakt in i hans trygga famn

Kysste honom till jag tappade andan




Fri vers av Irene Backström
Läst 50 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-12 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström