Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hösten och om att sammanfoga alla minnen till en berättelse som kan fortsätta.


Tillbaka i september

Färger som irrat från hjärtat,
drömmar som fallit i glömska,
letar sig in över väggarna.
Gamla andars välkomna sus,
skimrande septemberljus.

Likt barn som i sommaren skingrats,
men som skolklockan ringer till samling,
kommer orden tillbaka till livet.
Jag minns vad allting betytt,
nu, när det börjar på nytt.

Och staden surrar av tusende själar,
som än en gång hälsar varandra
för att invänta natten tillsammans.
Tidens lekande andetag,
eviga eftermiddag.




Bunden vers (Annat versmått) av undertecknad.ingen.alls
Läst 678 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2022-09-13 09:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
1800-talsdikt 2022?
2022-12-05

  Solweig Jansson VIP
Väldigt fint höstvemod !
2022-09-30

  Sparvögat VIP
Stort grattis!
Underbara är orden!
2022-09-27

    ej medlem längre
GRATTIS!
2022-09-27

  Bo Lövhalka
Grattis! En mycket bra text

2022-09-27

  Eva Langrath VIP
Grattis till en mycket fin dikt.
2022-09-26

    Lena Söderkvist VIP
Vackert, bra jobbat. Grattis!
2022-09-25

  ßluie VIP
Eftertänksam och begrundande. Fick lite Ekelöfvibbar av denna. Grattis!
2022-09-25

    Lena Staaf VIP
Grattis! Väldigt fin.
2022-09-25

  ljudit
Stort Grattis! Väldigt fin!
2022-09-25

  Fjellhuldra VIP
Ett stort grattis!
2022-09-25

  Carl Ahlstrand VIP
Mycket vacker text! Det magiska, vemodiga ljuset i slutet av augusti och början av september är som en sommarens eftermiddag, fylld av glada minnen och ängslan inför mörkret.
2022-09-16

  Fjellhuldra VIP
En djup fångande dikt där alla orden
faller vackert på plats.Och slår ut i full blomstring.
En fin rytm genomgående i hela dikten.
Den avslutas elegant
Tidens lekande andetag.
eviga eftermiddag.

2022-09-13
  > Nästa text
< Föregående

undertecknad.ingen.alls