Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är min drömpartner

Jag har gjort allt det där
Bara vissa kan drömma om.
Jag har dragit av dig kläderna och kastat mig
Över din hud, dina lår och ben.
Jag har stönat i dina kyssar under sex.
Jag har stått lutat mot dig och väggen blev
en stöttepelare i vår jargong när min skjorta var öppen.
Klätt av dig så ivrigt att jag tappat andan i min hunger och mitt hjärtat
bultat mot mitt halsband.
Mina ögon blänkte
innan jag gick ner för trappan och åkte hem
i ett rus.

Jag har dansat för mig själv och tänkt på dig
i alla låtar.
Ätit frukost med dig och
legat i sängen medan du läst bredvid mig.
Somnat hand i hand.


Och vet du en sak.
Du är ett levande bevis på att drömmar kan gå i uppfyllelse.
Att ens drömpartner kan dyka upp "bara så där"
som en luftballong
i skyn.

Och det är så skrattretande att jag lät drömmen gå i kras. Att jag stirrar på mina händer och ej känner dina armar, att jag klär på mig mina kläder men saknar hur du tog av mig dem med blicken på caféet.

 

Nu får andra drömma
om dig så.
Och jag undrar om
stjärnorna hänger och dinglar med fötterna i rymden med svindel i svanskotan och brinner för oss.

 

Allt känns så snopet nu
Allt känns så litet
Allt känns så mycket mindre

Men drömmen vaknar kallsvettig och gråter mot kudden.
Sträcker ut sig men känner sig tom.
Hon, idealbilden av kärleken.
Skratten och humorn
Jargongen.
Samma musiksmak.
Och är det så Knäppt då
Om man har sådan abstinens
Är ambivalent
Och med ledsen ångest

Att man ändå inte velat
Leva utan att ha känt så eller upplevt en snudd på en dröm
den känslan av att vara hedrad i bröstet med en tapperhets medalj att man en gång i tiden vågade tro och vågade bli sårad igen.

 

Jag hade inte trott innan
Du fick mig att tro
Jag hade inte känt innan
Du fick mig att känna

Och nu vet jag
Jag har gjort det där
Bara vissa drömmer om

 

Och du visade mig
utsikten mot den blinkande stjärnhimlen




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-14 20:46



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
ingen behöver säga åt dig att du kan skriva. du är du och in i minsta fiber bra.
2022-09-15

    ej medlem längre
Just så! Härlig text som man hoppas att fler känner igen sig i. Minus tomheten efteråt då. Bravo!
2022-09-14

  Peter Olausson VIP
En så smärtsamt vacker kärleksdikt, som känns så mitt i livet
2022-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP