Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett oskrivet blad

Vad är ett tomt blad?
Det har ingen större betydelse då.
det är något vitt av
pappersmassa.
Det har fyra hörn och är platt.
Men det gör det inte till nån skatt.




Fri vers av Buddha
Läst 513 gånger
Publicerad 2006-08-07 12:02



Bookmark and Share


  Agnes
Håller med Dan!
2006-08-07

  DanSan
*****************************************

Helt riktigt Buddha det gör det inte till någon skatt!

Men när skrivarens gyllene penna formar tecken

och ord det är då värdet i papersmassan växer

och blir till en ovärdelig skatt som övergår sans

och förstånd . . . och priset betalas med tårar

glädje och svett . . . det finns ej någott vett

eller sans hur ovärderligt ett ord kan vara!

Det är dyrbart och så mycket farligare än kulorna

från soldatens maskingevär!!!

Härligt diktat om ett stycke papper! MVH Dan

********************************************
2006-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Buddha
Buddha