Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en blå blomma

Jag bor på landet en bit från stan.
Där bor jag men min syster
min bror och mamma och pappa.
Jag hjälper ofta pappa med djuren.

*

Korna ska ha mat och vatten.
Hästarna ska ha hö, mat och vatten,
alla andra djur ska också ha mat.

*

Men när jag äntligen är klar med allt jobb
brukar jag ta en lång promenad.
Jag brukar ta vägen förbi alla djur
och kanske någon bur.

*

Jag går sen mot ängen och tar den skarpa
svängen runt huset.
På ängen odlar vi havre.
Jag lägger mig ner i havret och tänker.

*

Brevid mig växer en ensam blomma som
jag aldrig sett förut.
Den är blå med stora blad.
Den står så ensam men vacker där.

*

Den luktar så underbart
en blandning mellan viol och vanilj.
Jag vet inte vad det är för sort och den
är ganska kort.
Men jag gillar den.

*

När jag kommer hem sätter jag mig
ner vid mitt gamla bruna skrivbord
och skriver poesi.

*

Om någon frågar mig hur jag
skulle förklara min poesi skulle jag svara:
Som en vacker blå blomma,
Jag vet inte vad den heter
men jag gillar den.







Fri vers av Buddha
Läst 532 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-08-08 13:35



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag ger dig en lysande femma utan att tveka...för en helt suveränt skriven text... här finns innerlighet...enkelhet och en skalds hjärta slår mitt bland alla vackra blå blommor!
2006-08-20

  pärlan
Den var fin! Liksom annat du skrivit.
2006-08-18

  Albert
detta är alldeles LYSANDE
du berättar lite så där... man börjar se bilder, och så.. slutet...
det är så himla bra!!!
jag vet inte vad den heter... men jag gillar den!
2006-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Buddha
Buddha