Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strategi

 

Jag skall klappa maktens hundar medhårs
Jag skall ligga lågt från deras skall
Jag skall inte se på deras tänder
Jag skall vifta med den svans jag inte har

Jag skall låtsas allting är som vanligt
Jag skall dricka bubbel och rosé
Jag skall inte märkas mer framöver
Jag vill vara den som inte syns

På den väg där många män’skor träffas
är jag snabb att skynda bort
På den väg där stora vill bli större
vill jag gärna vara minst

Jag har inte märkt att män’skor fraktas
bort från stan med båt och bil
Jag har inte sett att någon tigger
på platsen där jag handlar mat

Jag vill ligga lågt när landet ligger
Jag vill vänta på mig själv en stund
Jag vill klappa maktens hundar medhårs
tills jag själv går bort och dör




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-16 04:10



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, det är så bra skrivet om att inte se, (inte märka, inte vilja, inte orka) - eländet växer och människooffren blir fler - luktar det inte bränt kött ?

det är bra att du skriver och påtalar vad som sker i vårt land och i Europa/U.S.A

2022-09-16

    Lena Staaf VIP
En sorglig dikt om anpassning intill självutplåning. Rytmiskt och fint.
2022-09-16

  rostspik VIP
Utmärkt text om det jag dristar mig till att kalla kälkborgarens väg genom livet!
2022-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP