Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Kjell Espmark (1930-2022) som först inspirerade den.


Ämbar

alla uppfylls oavvänt
av livet
till ämbar blir vi
snörda av knarrigt virke
släng de heta känslornas rus
i våra blodkärl
och allt förbränneligt
vårt bagage
på vår eldfängda bål
kvarglöm hets och rolöshet
som den sista godisbiten
i våra huvudskålar
och i lungsäckarna
lägg fröjdens många gåvor
skåla så i benets kalk
för det som riktar oss
som tar stöd
mot bröstkorgens spjälor




Fri vers (Fri form) av Henrik Sundholm
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-09-27 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sundholm
Henrik Sundholm